Pour Over kaffe

En perfekt Pour over

Kaffegemenskapen är en bred och mångsidig koalition. Den består av allt från Aeropress-fanatiker, espresso-gourmander, cowboykaffeentusiaster, pour-over-perfektionister. Vi njuter själva gärna av kaffe i alla dess uttryck. Det som inspirerat till Ratio Eight och Ratio Six är dock den enkla, lena, koppen filtrerat kaffe, och på det sätt som det ofta tillverkas: via en pour over. Därför tänkte vi att det kunde vara användbart att prata om vad pour over kaffe faktiskt är. Och varför vi har tagit med dess mest kritiska egenskaper i vår egen inställning till kaffe.

Så vad är en pour over? Det är precis vad det låter som: kaffe som bryggs manuellt. Vilket ger bryggaren fullständig kontroll: du bestämmer vilken temperatur vattnet ska ha, hur snabbt eller hur långsamt det ska hällas upp. Du väljer hur balanserad smaken är, hur stark brygden ska bli osv.

Tricket till en perfekt pour over är att sluta hälla i rätt tid. När du väl har tillsatt ungefär dubbelt så mycket vatten som det finns kaffe i filtret rör du om det som finns där eller bara väntar, så att det får tid att rinna undan.

Nyckeln till en balanserad kopp kaffe är att vara konsekvent. Även om du är villig att utstå den fina konsten med en manuell upphällning, är du förmodligen inkonsekvent, eftersom du är mänsklig. Fick du temperaturen på vattnet någonstans mellan 195 och 205 grader? Mätte du upp kaffet, och mängden för blomningen?

Det är en rutin som vissa tycker är meditativ, andra tycker det är ett krångel. Ratio kaffebryggare gör allt det där för dig. Medan du surfar på Instagram, packar lunch till barnen, planerar en lördag med din partner, tillverkar denna eleganta maskin en precisionsbryggning. Med perfekt temperatur, rätt omrörning, ett jämnt flöde och full mättnad av brygden.