Om Ratio Coffee

Ratio kaffebryggare designas i Portland, Oregon, USA. Företaget grundades 2012 av Mark Hellweg med målet att göra världens bästa kaffebryggare.

Det finns gott om produkter i världen som knappt är “tillräckligt bra” eller som håller “tillräckligt länge” för mindre summor. Vi anser att de flesta produkter inte är bra nog när man ser till helheten: den totala ägandetiden. Vilket är anledningen till att vi ville designa en maskin för kaffekonsumenter med högre standard. De individer som vill ha allt: nyanserad smak, bekvämligheten med bryggning, pour over precision, enkelhet och lång livslängd. 

Först ut på marknaden var Ratio Eight som några år senare följdes upp av Ratio Six. 

Ratio kom till av en enkel frågeställning:

I en tid av super premium espressomaskiner, varför har inte de vanliga kaffebryggarna utvecklats mer?

Kolla på videon om Ratio Coffee

Vårt team av erfarna designers och tillverkare ser till att varje del tillverkas med omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Självklart används endast de bästa materialen.

Under lång tid, när det handlade om att välja en kaffelösning för hemmet, var kaffeentusiaster tvungna att välja antingen en komplex bryggmetod (kvalitet framför enkelhet) eller en alltför förenklad (bekvämlighet framför kvalitet). Och ingen av dem var särskilt vacker.

Detta blev drivkraften för att starta Ratio redan 2012: att skapa en lösning som förenade skönhet, enkelhet och kvalitet till en enda upplevelse. Vi ville inte tro att du måste offra det ena för det andra.

För gott kaffe, varje dag!
Mark Hellweg
Founder